Pagina's

03-11-2010

Voorwoord

Wijkonderzoek Lombardijen
Over het verschil in beleving van basisschoolkinderen en ouders op het gebied van de diversiteit aan religie en taal in de wijk.

Onderzoek gemaakt door:
Suzanne v.d. Berg, Annabelle Eigeman, Loes Heintjes,
Martine Penning, Denise Schuurman, Eline Vos en Judith Wijnia
PRV3B
V2ON; Leren onderzoek doen
Brigitte Witmus
November 2010

Voorwoord

Voor u ligt een onderzoek naar de beleving van kinderen en ouders ten opzichte van de verschillende talen en religies in de wijk Lombardijen. In opdracht van pabo Thomas More hebben wij dit onderzoek gedaan. Het onderzoek is een onderdeel van het project Kleuren en Kansen.

Graag willen wij hierbij de gelegenheid nemen om verschillende mensen te bedanken voor het meehelpen aan ons onderzoek. Allereerst willen wij de directeur en directrice van het Open Venster bedanken voor hun gastvrijheid. Wij kregen de gelegenheid om in de school enquêtes af te nemen in de bovenbouw. Daarnaast bedanken wij hierbij de kinderen en de ouders voor hun vrijwillige bijdrage aan het onderzoek. Ook willen wij graag nog de heer Paul Schuurman bedanken voor het uitprinten van de enquêtes. Als laatste willen wij de heer Peter Vos bedanken voor het verschaffen van enige kennis over het programma Excel.

Eline Vos, Denise Schuurman, Daniëlle Fiege, Loes Heintjes, Judith Wijnia, Annabelle Eigeman, Martine Penning, Suzanne van de Berg.